vrijdag 29 mei 2009

Total Make Over Mercure Hotel Den Haag

Het Mercure Hotel in Den Haag Central, onderdeel van het Franse Accor Hotels, heeft een metamorfose ondergaan. Gedurende drie jaar is in fasen het hotel verbouwd. Interieurarchitect Etienne Bouten, die al meer projecten voor de Accor groep realiseerde, tekende voor de nieuwe uitstraling. De laatste fase van de verbouwing werd begeleid door RBM.

General Manager Arjan Knijff van het Mercure Hotel Den Haag Central kijkt tevreden terug op de verbouwing. ‘In die drie jaar is er in fasen aan de restyling gewerkt. De 1e fase betrof de hotelkamers. De tweede fase omhelsde de 2e etage waar de ontbijtzaal en het restaurant zich bevinden. De 3e fase is onlangs afgerond met de verbouwing van de lobby en de hotelbar.
Elk Mercure hotel heeft een eigen, specifieke uitstraling. Voorheen had dit Mercure hotel een klassieke Engelse uitstraling, nu heeft het een heel moderne en eigentijdse look gekregen. We hebben ook zoveel mogelijk ledverlichting toegepast. Mooi en energievriendelijk. Want verlichting is een belangrijke post in het hotelwezen.’
Het project is vlot verlopen. En dat wil wat zeggen, want een verbouwing van een hotel dat openblijft voor de gasten is niet niks. Knijff: ‘Wij willen uiteraard dat onze gasten zo min mogelijk hinder van de verbouwing ondervinden. En dat is gelukt. Afgelopen 22 april is het hotel feestelijk heropend.’
Ook vanuit RBM blikt men terug op een geslaagd traject, dat liep van medio januari tot medio maart 2009. Bij de verbouwing van een horeca-project komt veel kijken. De techniek moet veel meer uit het zicht dan in reguliere retailbouwprojecten. Ook de luchtbehandeling in een hotel vergt speciale aandacht. De grote uitdaging zit uiteraard ook voor RBM in het feit dat het hotel open is tijdens de verbouwing en dat we de gasten niet storen. We zijn er trots op dat we wederom binnen de tijdsplanning zijn gebleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten