maandag 10 augustus 2009

09-09-09 Dag van de duurzaamheid


Nederland viert op woensdag 9 september 2009 de “Dag van de Duurzaamheid”. Op 9.9.9 bruist het dan van de duurzame activiteiten door het hele land, op allerlei locaties.
Ons land laat zich op deze dag van zijn groenste en sociaalste kant zien: grote en kleine bedrijven brengen hun producten onder de aandacht, maatschappelijke organisaties organiseren acties en gemeenten of andere overheden tonen hun elektrische auto’s, scooters en oplaadpunten. Verder zijn er duurzaamheidcongressen, activiteiten op scholen, gemeenten, universiteiten en nog veel meer.
Een team van initiatiefnemer Urgenda bezoekt samen met verschillende Bekende Nederlanders per trein en in een stoet van 99 elektrische voertuigen diverse projecten. Er is uiteraard veel aandacht van de pers. Urgenda is een stichting die de verduurzaming van Nederland tot hoofddoel heeft.
Ieder die zich met een activiteit vanuit eigen bedrijf, gemeente, organisatie of school, of als particulier, wil meedoen aan de Dag van de Duurzaamheid kan zich aanmelden op http://www.dagvandeduurzaamheid.nu/. Het kan gaan om een inzamelingsactie, de start van een campagne, een persmoment of congres of een kortingsactie voor een duurzaam product. Alle activiteiten, groot en klein, in eigen buurt, op school of werk, zijn van harte welkom.
Bron: Urgenda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten